Säljrådgivning i Stockholm Syd

Angermann agerar säljrådgivare när Catena förvärvar 450 000 kvadratmeter logistikmark i det nya logistiknavet Stockholm Syd av Smedberg Logistik- & Industrimark.

Angermann har under ett års tid arbetat med strategi och strukturering av projektet för att säkerställa bästa möjliga affärsvillkor för säljaren. Intresset för utvecklingsprojektet har varit mycket stort, både från svenska och internationella investerare.

“Hela området är i en spännande fas och det känns tryggt att en erfaren fastighetsägare som Catena blir en av de första aktörerna i området med möjlighet att bygga upp till 225 000 kvadratmeter logistikyta” säger Jan-Olof Smedberg på Smedberg Logistik- & Industrimark AB.

Området, som är en del av fastigheten Ånsta 1:1, är beläget vid E20 och i nära anslutning till E4, cirka 45 kilometer söder om centrala Stockholm. Fastigheten är belägen vid inkörsporten till det som kallas Stockholm Syd, ett framväxande logistikområde mellan Södertälje och Nykvarn som inom kommande år väntas växa och bli attraktivt likt Brunna och Rosersberg. Planarbete för den förvärvade fastigheten pågår och förväntas vinna laga kraft under 2019.

“De stora varuflödena till Stockholm kommer från söder, med den förvärvade marken skapar vi möjligheter för framtida lager- och terminalbyggnader i ett logistikläge där vi både upplever en ökande efterfrågan och ser en stor potential” kommenterar Catenas regionchef i Stockholm, Maths Carreman.

 

Angermann använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.