SHF förvärvar nio livsmedelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter förvärvar nio handelsfastigheter i fyra sydsvenska städer. Total area uppgår till cirka 17.760 kvm och hyresvärdet till 19 miljoner kronor, med en livsmedelsaktör som största hyresgäst i samtliga fastigheter. Säljaren önskar förbli anonym.

Advokatfirman Glimstedt respektive Deloitte har varit Svenska Handelsfastigheters rådgivare medan Angermann har agerat som säljarens rådgivare.

Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till 250–270 miljoner kronor.

Huvuddelen av portföljen utgörs av relativt nybyggda eller totalrenoverade fastigheter av god standard. Sju av fastigheterna är koncentrerade till två städer.

Fastigheterna ligger i strategiskt bra mikrolägen för detaljhandel nära bostadsområden med bra kommunikationer. Fastigheterna är fullt uthyrda där tolvåriga hyresavtal med livsmedelsaktören står för 92 procent av hyresintäkterna. Övriga hyresgäster utgörs av bland andra apotek och restauranger.

– Vi ser det som ett intressant förvärv och inledningen på ett närmare och långsiktigt samarbete med livsmedelsaktören inför deras fortsatta expansionsplaner, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde skedde 2020-09-28.

Efter affären finns Svenska Handelsfastigheter i 64 kommuner över hela landet.

 

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Pär Johansson, Partner Angermann
par@angermannsweden.com
070-655 45 34

 

Alexander Palmqvist, Senior Associate Angermann
alexander@angermannsweden.com
076-834 99 77

Angermann använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.