Logistik

Angermann lyckades på kort tid identifiera Alma som rätt köpare för fastigheten och stänga affären inom avtalad tidsram. Fastigheten är en modern logistikfastighet och nyligen uppförd av en av Sveriges ledande bygg och projektutvecklare, Skanska. Fastigheten är nu en av de främsta fastigheterna som nu ingår i Alma´s portfölj av lager- och industrifastigheter - Sydsvenska Industrihus AB, som drivs tillsammans med P&E Fastighetspartners i Kalmar.

Uppdrag

Angermann erhöll exklusivt uppdrag av Skanska Fastigheter Göteborg att sälja Gustav Kährs ABs nya logistikanläggning i Nybro. Fastigheten ligger centralt i Nybro i direkt anslutning till Kährs produktionsanläggning. Fastigheten färdigställdes av Skanska Fastigheter 2010 och omfattar 20 400 m2 lager på en fastighet om ca 56 000 m2. Fastigheten är fullt uthyrd till AB Gustaf Kähr på ett 10-årigt hyresavtal.

Utmaning

Sälja en fastighet på en mindre ort som Nybro med en enda hyresgäst och en fastighet som i princip är integrerad med hyresgästens produktionsanläggning.

Lösning

En avgörande faktor i försäljningen var Angermanns goda marknadskännedom och kunskap om vilken aktör som denna investeringsmöjlighet skulle passa. Försäljningsprocessen genomfördes som en off-market affär istället för en strukturerad process.

Resultat

Genom att snabbt förstå att denna fastighet skulle passa Alma´s investeringsprofil och med en tydlighet i prisförväntan så tecknade parterna ett LOI kort efter första kontakten. Angermann säkerställde en transparent och välstrukturerad due diligence process med fokus på hyresgästen och dess verksamhet, marknad och strategi. Skälet till detta var att affären till sin karaktär liknade en sale & leaseback affär där fastighetens långsiktiga strategisk värde för hyresgästen är en viktig faktor.

Angermann använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.